Hier ook uw advertentie? Mail naar info@adcon.nl voor meer informatie.

De beste en leukste moppen over Belgen update 11-06-2008

All parachute

Een Belg gaat parachute springen en hij vraagt aan de instructeur; "Als mijn parachute niet open gaat, wat dan?"
Zegt de instructeur; "Dan moet je aan je eerste reserve koordje trekken. En als die ook niet werkt. Dan trek je aan het tweede koordje."
De belg: "Ok, en als die ook niet werkt dan kom ik terug en krijg ik dan een nieuwe parachute!?"

De bouwvakker

Een Belgische bouwvakker is in Nederland en helpt een dagje mee op de bouw. Als het schafttijd is gaan ze naar de bouwkeet. Daar ziet de Belg dat zijn Nederlandse collega een thermoskan bij heeft. De Belg vraagt aan die Nederlander: 'Wat is dat voor een ding?' De Nederlander antwoordt: 'Dat is een thermoskan, en die zijn heel handig. Alles wat je er warm in doet blijft warm, en alles wat je er koud indoet blijft koud.' 'Dat is handig,' zegt de Belg, 'hoeveel kost die thermoskan?' 'Voor 25 gulden mag je hem hebben,' zegt de Nederlander. De Belg geeft de Nederlander 25 gulden en neemt de thermoskan mee naar Belgi. Als hij de volgende dag in Belgie naar de bouw gaat, zien zijn collega's hem tijdens de schaft met die thermoskan. 'Wat is dat voor ding?' vraagt een van hen. 'Nou,' zegt die Belg, 'dat is een thermoskan, en het is een heel handig ding, alles wat je er warm instopt, blijft warm en alles wat je er koud instopt blijft koud.' 'En wat heb je er nu inzitten?' vraagt een van de collega's. 'Koffie en een ijsje,' zegt de Belg.


De wens

Een Belg, een Nederlander en een Duitser komen een goede fee tegen. Nou mag iedereen een wens doen. De Duitser vraagt of hij en een mooie vrouw, en een mooie auto, en veel geld, en een groot en mooi huis mag hebben. Dit mag natuurlijk. De goede fee knipt met haar vingers en ~poef~ de Duitser heeft alles waar hij om vroeg. De Belg zegt vervolgens: "Awel, weet u, goede fee, onze oosterburen, die zijn met zoveel, en hebben zo'n groot land, zoudt gij daar gene muur omheen kunnen bouwen. Een hele hoge, lange muur om heel Duitsland heen ???" Hierop antwoord de goede fee: "Natuurlijk kan dat!" Dus ook voor de Belg knipt de goede fee met haar vingers, en ~poef~, er staat een enorme muur om heel Duitsland heen! Wel, zegt de Nederlander, "is die muur ook wel waterdicht?" Hierop antwoord de goede fee: "maar natuurlijk, maar hoezo vraag je dat?" "Ja", zegt de Nederlander, "laat hem dan maar vol lopen met water!"

Friet

Wanneer weet men of een Belg werkelijk dood is? Als hij zijn zak friet uit zijn hand laat vallen.

In de trein

Twee belgen zitten in de trein. En belg zit de hele tijd in het raam te kijken, en zegt opeens: Kijk, daar zitten twee kennissen van ons! Waarop de andere belg antwoord die ook in het raam gaat kijken: Krijg nou, je hebt gelijk! Terwijl ze opstaan om naar ze toe te lopen, zegt de ene belg tegen de andere,oh,ga maar weer zitten ze komen al naar ons toe!

Zwembad

Een rijke Belg nodigt al zijn vrienden uit voor een zwemfeest. De rijke belg heeft 3 zwembaden; 1 met lauw water een met koud en een leeg zwembad. dan komt er een man naar hem toe en vraagt: waarom heb je een leeg zwembad laten maken? Waarop de belg antwoord: dat is voor de gasten die niet kunnen zwemmen.

Straaltje

Nederlander en een belg zitten in een cafe te zuipen.Zegt de nederlander: ik moet pissen. De belg moet ook en ze gaan samen naar de wc. Dan staan ze allebei te pissen en zegt de belg tegen de nederlander: wat heb jij een mooi straaltje. Zegt de nederlander: dat kan jij ook als je je gulp open doet!

Fietsen

Twee Belgen hebben fietsen gehuurd en zijn een ritje aan het maken. Opeens stapt een van de Belgen af, en hij laat uit beide banden lucht lopen. "Wat doe je nou?" vraagt de ene Belg. Zegt de ander: "Ja, mijn zadel zit een beetje te hoog."

Samen

Vraag: Waarom loopt een Belgische politie-agent altijd met een hond? Antwoord:Twee weten meer dan een.

Wijsheid

2 belgen fietsen door het bos. Dan ziet er 1 ineens 2 granaten liggen. Hij zegt: "zullen we ze naar de politie brengen?" "Oke is goed" zegt de andere. Op de fiets zegt de ene: " wat als er 1 afgaat?" Zegt de andere: " nou, dan zeggen we gewoon dat we er 1 gevonden hebben!"

De vliegende hond

Een Belg en een Nederlander lopen samen te praten. Opeens zegt de Belg:"Mijn hond kan vliegen". En de Nederlander wilt dat zien, dus ze gaan naar een 5e etage van een flat en de Belg pakt zijn hond en laat hem van de 5e etage vallen. De hond valt dood neer en de Nederlander zegt:"Zie je wel, hij kan niet vliegen!" en de Belg antwoord:"Hij kan wel vliegen, maar hij kan niet luisteren...

Hout hakken

Een Belg besluit houthakker te worden. Hij koopt een kettingzaag en meldt zich bij de voorman. De voorman wil hem echter eerst testen. Als je vandaag 60 bomen velt zal ik je aannemen. De Belg gaat ijverig aan de slag maar heeft aan het eind van de dag slechts 50 bomen omgekregen. Da`s veel te weinig zegt de voorman, ik geef je morgen nog een kans, als je het dan niet is gelukt neem ik je niet aan. De Belg denkt slim te zijn en staat een uur eerder op. Aan het eind van de dag heeft hij met pijn en moeite 59 bomen horizontaal weten te krijgen. De voorman besluit om hem niet aan te nemen maar omdat hij zo goed z`n best heeft gedaan, biedt hij hem aan om zijn uitrusting te kopen. Laat me die zaag eens zien. Mmm, de tandjes zijn nog scherp en het motortje doet het ook nog prima. Waarop de Belg antwoordt: Hoezo motortje?

Woef!

2 nederlandse soldaten en 1 belgische soldaat willen drugs smokkelen over de grens. De eerste Nederlander sluipt over de grens. hij trapt op een takje en: kraaaaaaak.... de wachters komen uit hun huisje en roepen: wie is daar? woef woef, roept de soldaat. De 2e nederlander probeert het ook. hij struikelt over een boomwortel en: plofffff..... De wachters komen weer uit het huisje en roepen weer: wie is daar? woef woef roept de soldaat. Dan probeert de belg het. Hij stoot zich aan een tak en weer: kraaaak..... de wachters uit hun huisje en weer: wie is daar? Roept de belg: nog een hond!

Bootje varen

Een Belg huurt een kano en peddelt het water op. Midden op de plas kiept zijn kano om. De kano komt niet meer overeind. De man komt niet meer boven. Enkele omstanders springen in het water en halen de bewusteloze Belg naar de kant. Ze beginnen te beademen en te reanimeren. De politie komt erbij. Ze kijken in zijn binnenzak. Daar zitten een Belgisch paspoort en drie zwemdiploma's in. Als de Belg bijkomt, vraagt een agent: "Kon je jezelf nou niet redden? Je hebt verdorie drie zwemdiploma's!" "Awl," zegt de Belg, "maar ik wist niet dat die hier ook geldig waren."

Onder zee

Een Nederlander, een Amerikaan en een Belg zijn aan het opscheppen over hun onderzeers. Nederlander: "De onze blijft zes uur onder water!" De Amerikaan: "De onze blijft wel twaalf uur onder water!" De Belg reageert met: "De onze komt nooit meer boven!"

Luie Belg

Een Belg laat een contactadvertentie in de krant zetten: Luie Belg zoekt Zwangere Vrouw.

Puist

Een Belg komt met een kikker op zijn hoofd bij de dokter. De dokter vraagt wat er aan de hand is. Waarop de kikker zegt: "Ik kreeg een puistje aan mijn bil en die werd steeds groter!"

4 tegen 1

Een man in een auto wordt aangehouden bij de Belgische grens. "Meneer, u kunt de grens niet over," zegt de Belgische douanier, "want u rijdt in een Audi Quattro en u zit er maar in uw eentje in." "Wat is dat nu voor onzin?" zegt de man: "Audi Quattro is gewoon het merk. Dat betekent niet dat je er met zijn vieren in moet zitten." "Toch mag u niet verder," zegt de douanier. "Dan wil ik wel eens even met je chef praten," zegt de man. "Dan moet u even geduld hebben," zegt de douanier, "want m'n chef houdt net drie mensen in een Fiat Uno aan."

De weddenschap

Een Belg en een Hollander zitten naar een western te kijken van Clint Eastwood. "Wedden," zegt de Hollander, "dat die cowboy van zijn paard afvalt?" "Nee, " antwoordt de Belg, "hij valt niet van zijn paard af." "Wedden dan!?""Is goed!", zegt de Belg, "om een kratje bier." En ja hoor, na vijf minuten valt de cowboy van zijn paard af. "Zie je nou wel!" zegt de Hollander, "maar ik moet wel n ding bekennen, ik heb deze film al eens eerder gezien." "O, " zegt de Belg, "dan moet ik ook iets bekennen. Ik heb deze film ook al eens gezien, maar ik dacht, ach hij zal wel niet voor de tweede keer van zijn paard afvallen."

Advertentie

Twee Belgen zien in een krant een personeelsadvertentie van de politie staan: "Gevraagd politie-rechercheur." Ze besluiten om er eens te gaan kijken en ze rijden naar het betreffende politiebureau. De een stapt uit en zegt tegen de ander: "Wacht jij maar even in de auto, dan ga ik het proberen." Dus hij gaat naar binnen, vraagt waar hij moet zijn en wordt er gebracht. "Ok", zegt de rechercheur, "u moet drie vragen over Nederland goed beantwoorden om deze baan te krijgen." "Weet u wat de hoofdstad van Nederland is?", vraagt de rechercheur. De Belg: "Ik weet 't, ik weet 't, het is Amsterdam." "Dat klopt", zegt de rechercheur. "Maar weet u ook wie de koningin is van Nederland?" De Belg: "Ik weet 't, ik weet 't, het is Beatrix." "Dat is ook correct", zegt de rechercheur. "Weet u dan tenslotte wie Willem van Oranje vermoord heeft?" "Ik weet 't, ik weet 't, nee, ik weet 't niet, mag ik het misschien thuis opzoeken?" "Ja hoor, dat mag." De Belg gaat terug naar de auto. Zegt de andere Belg: "Je bent zeker niet aangenomen?" "Niet aangenomen? Ik ben er net en ik moet nu al een moordzaak oplossen!"

De rosse buurt

Een Belg heeft een dagje gewinkeld in Amsterdam. Aan het einde van de dag heeft hij nog een tientje over. Hiermee wil hij naar de hoeren gaan. Hij belt aan, een leuke meid, gekleed in lingerie, doet open en vraagt wat de Belg wil. Deze zegt dat hij de liefde met haar bedrijven wil. Zij vraagt of hij wel geld bij zich heeft. Waarop de Belg zegt: "Een heel tientje!" Hierop zegt de hoer tegen de Belg: "Zie je die container staan? Ga je daar maar voor een tientje staan aftrekken", en ze sluit de deur. Na 10 minuten belt de Belg weer aan waarop de hoer zegt: "Wat kom je nu weer doen?" Waarop de Belg antwoordt: "Ik kom betalen."

Biljarten

Al jaren lang gaan twee Belgen en een Nederlander iedere donderdag in een caf biljarten. Op een avond verschijnt opeens de Nederlander niet. De Belgen beginnen ongerust te worden en om 23.00 uur besluiten zij de politie te waarschuwen, omdat de Nederlander nooit verzaakt. Bij de Belgische wachtmeester geven zij hem aan als vermist. De Belgische wachtmeester vraagt dan: "Maar hoe ziet hij er uit?" De Belgische vrienden antwoorden: "Awel, hij is blond en heeft blauwe ogen en is ongeveer 1,85 meter lang." De wachtmeester zegt: "Ja zo zien bijna alle Nederlanders eruit, maar heeft hij geen bijzondere kenmerken?" Waarop de Belgen lang nadenken en een van hen opeens zegt: "Ja, natuurlijk hij heeft twee lullen!" Waarop de wachtmeester vraagt: "Weet je dat nou wel zeker, heb je dat zelf gezien?" De Belgische vriend zegt: "Ik heb het nooit gezien, maar ik weet het zeker, want iedere donderdag als wij in het Nederlandse caf komen zeggen de mensen om ons heen: 'Daar heb je die Nederlander ook weer met die twee lullen!'"

In de woestijn

Een Belg zwerft al 3 dagen in de woestijn helemaal alleen met z'n kameel. Al gauw denkt de Belg: "Ik moet wippen, ik moet wippen." Dan ziet hij z'n kameel en denkt: "Die ga ik eens lekker wippen." Maar telkens als hij achterop het dier wil springen doet het beest drie stappen naar voren. Na 20 pogingen geeft de Belg het op. Plotseling staat er een gigantisch lekker naakt mokkel voor de Belg en roept: "Je mag me alles vragen!!" Zegt de Belg: "Echt waar, alles??" "Ja", zegt het mokkel. Zegt de Belg: "Kun je dan even m'n kameel vasthouden !"