Hier ook uw advertentie? Mail naar info@adcon.nl voor meer informatie.

De beste moppen over ambtenaren update 25-05-2008

2e kopje koffie

Een ambtenaar zit koffie te drinken. De kantinejuffrouw vraagt of hij nog een tweede kopje wil. - Eh, nee, dank u, antwoordt de ambtenaar, anders kan ik vanmiddag niet slapen...

Hard werken

“Van hard werken is nog nooit iemand doodgegaan”, zegt het hoofd van burgerzaken tegen een van zijn luie medewerkers. “Dat weet ik wel”, luidt het antwoord, “maar ik wil niet de eerste zijn”.

De waarheid

Wat heeft iedereen toch tegen ambtenaren? Die mensen doen toch niets!


Verslapen

Een voorbijganger passeert 's avonds ruim een uur na sluitingstijd het gemeentehuis. Ineens ziet hij een zijdeur open gaan en een ambtenaar schichtig naar buiten sluipen. ”Zo”, vraagt de voorbijganger verbaasd, “hebt u overgewerkt?" ”Hoe komt u daarbij”, antwoordt de ambtenaar, “mag ik me ook eens een keer verslapen!”

Koop een poes

EIn het gemeentehuis zitten muizen in het archief. Het managementteam komt bijeen en besluit een kat aan te werven. Dat verbetert de toestand in enkele maanden aanmerkelijk. Een jaar later wordt er weer geklaagd over muizen in het archief. “Maar”, zegt de gemeentesecretaris : “hoe kan dat nu, wij hebben toch een kat aangenomen ?” “Ja”, zegt medewerker, “maar de kat is nu in vaste dienst.”

Gemeentewerkers

Twee gemeentewerkers staan de hele dag al in een rozenperk te schoffelen. Zegt de ene: “Nou ga ik eerst die slak aan de kant zetten, want die loopt me de hele dag al in de weg!”

89

Er komt een man een werkkamer met ambtenaren binnenstappen en zegt: “Goh, wat hebben jullie veel vliegen op kantoor!” De ambtenaar antwoordt: “Ja, 89 meneer.”

Typerend

“Hoe is het mogelijk, mevrouw” ,zegt de dokter, “U bent driemaal getrouwd geweest en op uw zeventigste nog maagd. Kunt u dat verklaren?” “Zeker dokter. Mijn eerste man was architect; die maakte niets dan plannen. Mijn tweede man was musicus; die speelde hoogstens een beetje. En de derde was ambtenaar. Die zei altijd: morgen beginnen we ermee.”

De boom in

Waarom kan een ambtenaar niet in de top van een boom klimmen? Een boom groeit harder dan een ambtenaar klimt.

Graven

Twee ambtenaren zijn langs de kant van de weg aan het werken. De ene graaft een gat, de ander gooit het weer dicht en zo gaat dat door. Een man ziet dit, loopt naar de ambtenaren toe en vraagt: “Waar zijn wij nou helemaal mee bezig?” Eén van de ambtenaren antwoordt: “Nou, we zijn bomen aan het planten. Maar de man die de bomen erin moet zetten, is vandaag ziek!”...

De kerktoren

Er valt een ambtenaar van de kerktoren. Een val van wel 40 meter. Beneden aangekomen heeft hij nog geen schrammetje. Hoe dat kan? Hij viel heel erg langzaam..

Blauwe enveloppe

Arnold Schwarzenegger, Sylvester Stallone en een mager ambtenaartje zitten bij elkaar en doen een wedstrijdje wie het meeste sap uit een sinaasappel kan knijpen. Arnold gaat eerst, en na lang persen krijgt hij er maar één druppel uit.... Sylvester doet het iets beter, vijf hele druppels! De ambtenaar knijpt binnen de kortste keren de sinaasappel helemaal leeg! Sylvester en Arnold: “Hoe doe je dat joh... je ziet er helemaal niet gespierd uit of zo.” Zegt de ambtenaar: “Ach... ik werk bij de belastingdienst...”

Vergeten

“Shit” , zegt de ene gemeente-ambtenaar tegen de ander, “we zijn de schoffels vergeten”. “Geeft niet”, zegt de ander, “we kunnen toch ook op de auto leunen”.

Ontslagen

Een ontslagen ambtenaar meldt zich voor zijn eerste werkdag bij de supermarkt. De manager begroet hem joviaal, geeft hem een bezem en zegt: “Jouw eerste taak is om de vloeren aan te vegen.” De ex-ambtenaar kijkt de manager verbaasd aan en stamelt: "Maar … ik was hiervóór een hoge ambtenaar." ”Oh sorry, dat wist ik echt niet”, zegt de manager, “Geef mij die bezem maar … dan doe ik het even voor!”

Burgerzaken

In het gemeentehuis aan de balie van Burgerzaken zegt een man tegen een knappe ambtenares : “Hallo, ik zou graag willen trouwen.” Zegt die dame : “Dat kan en aan welke datum had u gedacht?” Antwoordt de man : “Doet er niet toe. Ik ben al lang blij dat je wilt.”

Kalender

Wat is de drukste werkdag voor een ambtenaar ? Maandag, dan moet hij drie blaadjes van de kalender afscheuren.

Autoverkopen en ambtenaar

Een autoverkoper probeert in de gunst te komen bij een hoofdambtenaar en biedt hem een gratis auto aan. "Dat kan ik niet aannemen", zegt de ambtenaar, "het zou in strijd zijn met de ambtelijke gedragscode." De verkoper denkt even na en zegt: "Ik kan u de auto aanbieden voor 45 euro". Zegt de ambtenaar: "Fantastisch, ik neem er twee!"

Versnipperaar

De nieuwe ambtenaar staat wat hulpeloos met een belangrijk dossier bij de papierversnipperaar. “Kan ik helpen?”, vraagt een secretaresse. “Ja”, zegt hij. “Hoe werkt dat ding?” “Heel simpel”, zegt ze, pakt het dikke dossier en stopt het in de versnipperaar. Zegt de ambtenaar :“Bedankt, maar waar komen de kopieën er nu uit?”.

Foutje

Een ambtenaar bekijkt aan het eind van de maand zijn salarisstrook en ziet met opwinding dat er vijfhonderd euro teveel is bijgeschreven. Maar hij besluit er niets van te zeggen. Een maand later staat er vijfhonderd euro te weinig op zijn salarisstrook. Boos stapt hij naar personeelszaken om zich te beklagen. De man van personeelszaken vraagt: “Maar waarom heeft u vorige maand uw mond gehouden toen er teveel op stond?” Zegt de ambtenaar : “Eén fout wil ik door de vingers zien, maar twee wordt me te gortig!”

Rampenplan

Een ambtenaar openbare orde en veiligheid heeft een speciale cursus gevolgd voor het optreden na rampen. Als er kort daarna een vliegtuig neerstort in de buurt, krijgt hij de taak alle lijken te identificeren en de vindplaats vast te leggen. Met grote concentratie vervult hij zijn taak, tot hij bij een los hoofd komt dat op het trottoir ligt. Hij vult het formulier in en bij de vindplaats begint hij te schrijven “Op het trott... eh troto... eh”. Daarop geeft hij een schop tegen het hoofd en schrijft op : “in de sloot.”

De kabouter

Een ambtenaar loopt langs het riviertje dat door zijn gemeente stroomt. Opeens hoort hij een stemmetje “help, help” roepen. Hij ziet nog net een puntmutsje boven water uit steken en trekt dat omhoog. Er blijkt een kabouter aan vast te zitten. Die is zo dankbaar dat de ambtenaar hem gered heeft, dat die een wens mag doen. “Nou”, zegt de ambtenaar, “Ik heb vliegangst, maar ik zou toch graag eens naar Hawaii gaan, dus ik wens een brug van hier naar Hawaii”. “Kom nou”, zegt de kabouter, “Ik kan wel toveren, maar dit gaat zelfs mij boven mijn pet”. “Okee”, zegt de ambtenaar, “Dan wens ik dat brieven aan de gemeente altijd binnen 8 weken beantwoord worden”. Zegt de kabouter : “Wat voor soort verlichting wil je op die brug ?”